Företagare måste beväpna sig

Studio ett idag rapporterar om Robert, kioskägare, som blivit rånad för tredje gången och nu försvarat sig med vapen:

Antalet rån mot butiker ökade med 15 procent under förra året och de väpnade rånen ökar mer än de som genomförs utan vapen. 16 januari rånades Robert i sin spelbutik i Grimsta i västra Stockholm men i det här fallet så hamnade rånaren på sjukhus. Robert gjorde nämligen motstånd och sköt rånaren i magen.

Robert hade nu tur och verkar inte bli åtalad. Han hade sitt vapen på grund av att han är med i en skytteförening och var på väg till träning. Han sköt varningsskott trots att rånaren höll fast honom.

Men Robert har helt rätt, företagare som blir rånade måste ha rätt att försvara sig. Butiksägare ska inte behöva utsättas för upprepade rån. Nu när polisen inte tar sitt ansvar blir följden att företagarna måste försvara sig själva.

Det här förstår inte den reporter som intervjuar Robert. Han är närmast hånfull när Robert uttrycker att företagare ska ha rätt att försvara sig och inte dömas även om de skjuter ned inbrotsstjuvar. Han undrar om det ska vara “öga för öga, tand för tand”. Oerhört respektlöst och okunnigt av journalisten.

Alliansen har gjort satsningar, menar Beatrice Ask. Men de har gjort för lite. Idag känner sig Robert nödd och tvungen att bära skyddsväst på jobbet. Det säger något om tillståndet i Sverige idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.