FN döper barnens fotbollsturnering efter terrorist

Palestinian Media Watch rapporterar att en fotbollsturnering som hålls av FNs särskilda organ för palestinska flyktingar har fått namn efter en terrorist:

An UNRWA educational program in Ramallah has honored the terrorist Abu Jihad with a football tournament in his name. The tournament was organized by the Fatah Students’ Youth Movement at UNRWA’s Women’s Training Center and Faculty of Educational Sciences in Ramallah […]

In the past, the UN has supported summer camps named after terrorists, including a UNICEF-sponsored camp in 2003 named after “the Shahida (Martyr) Wafa Idris.” For examples of camps named after terrorists, click here.

Och så lite om Abu Jihads terror-cv:

Abu Jihad planned many of the major Fatah terror attacks, including the worst terror attack in Israel’s history, in which 37 civilians were murdered in a bus hijacking led by Dalal Mughrabi in 1978. He also planned the hostage taking at the Savoy Hotel in Tel Aviv in 1975 in which eight hostages and two Israeli soldiers were killed. Abu Jihad was killed in 1988 in an operation attributed to Israel.

Via Elder of Ziyon.

PS: UNRWA är ett särskilt organ för palestinska flyktingar, som har egna regler för varför de får kallas flyktingar. Bland annat kan de ärva sin flyktingstatus. Vanliga flyktingar hanteras av UNHCR.

UPPDATERING: Detta verkar nu vara en tidningsanka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.