Etablissemangets patriarkala moralism

Jag lyssnar på P1 när jag cyklar till jobbet. Det är perfekt för mig – antingen får jag höra något intressant borgerligt finkulturellt eller också vänsteråsikter som gör att jag blir skitförbannad och vill blogga. Idag har journalisterna varit uppe i limningen totalt över att 18 soldater köpt sex i Tyskland. Så nu är det dags för bloggande.

Det pratades hela dagen om att det på något sätt var emot jämställdheten att männen hade köpt sex. Men ingen tog upp varför, det anses på något sätt självklart. Och det finns en anledning till det.

Kvinnor är likvärdiga män. De har rätt att ta de beslut de väljer om sina liv, utan att någon annan har rätt att bedöma det. Det är alla överens om, utom när det kommer till sexualitet och pengar.

Den som anser att det är fel med sexköp sätter sig över sexsäljarna och underkänner deras rätt att bestämma över sina liv. Det är vad feminismen alltid har kämpat emot, men marknadsförs idag som feminism.

Det som anti-sexköp idag betyder är ett arv av kristen moralism. Genom tiderna har vissa former av sexuella uttryck fördömts. För inte så länge sen var det homosexuella och för ännu kortare tid sen var det transsexuella. Idag är det manliga sexköpare. De är paria och ingen tar deras parti.

Kvinnor som säljer sex blir omyndigförklarade. Nu är feminismen som bortblåst. Kvinnorna har valt fel, och auktoriteterna finns där för att “ta hand” om dem.

Så det är nog säkrast för etablissemanget att fortsätta undvika varför det anses så fel att köpa sex. Det finns ingen annan anledning än att folk tycker att det är fult, precis som man genom tiderna har tyckt att avvikande sexuellt beteende är fult.

Etablissemanget ägnar sig helt enkelt åt gammal god patriarkal moralism. Det stinker, som det alltid har gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.