CST: Reepalus hets orsakar antisemitism

I dag har Ilmar Reepalu en replik inne i SvD. Men det är inte någon pudel – Ilmar Reepalu står för det han sagt. Han påstår att han bara sagt samma saker som judiska säkerhetsorganisationen Community Trust.

Det är ett allvarligt problem att antisemitismen ökar i Malmö, liksom i hela Europa. I Storbritannien skedde en rekordstor ökning av antisemitiska händelser 2009. Den judiska säkerhetsorganisationen Community Security Trust säger att skälet är Israels offensiv i Gaza. Men när jag hävdar samma uppfattning, blir jag kallad antisemit.

Mathias Sundin har synat Reepalus uttalande:

Nej Illmar, det är inte vad CST hävdar. […] Anledningen, enligt CST, var inte kriget i Gaza, utan reaktionerna på kriget i Gaza.[…]

Den typen av hets har Illmar Reepalu starkt bidragit till under förra året. Han har bland annat hävdat att israelerna mördade 400 barn i Gaza. Mördade, inte dödade. Med flit dödat barn. […]

Det är den typen av hets, den typen av extrema reaktioner, som CST hävdar är anledningen till den kraftigt ökade antalet antisemitiska attacker. Illmar Reepalu är delaktig i att attackerna mot judar i Malmö ökar. I alla fall om man får tro den rapport han själv hänvisar till.

Påståendet om mördade barn finns i denna debattartikel i Sydsvenskan.

När jag säger att över 400 barn har mördats av Israels krigsmaskin, gör jag mig skyldig till en övertolkning anser Skogkär, […] Stridens hetta, kalkylerat risktagande eller nonchalans är i hans moraliska universum giltiga argument för att döda barn. Men aldrig i mitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.