Sahlin måste ställas till svars

Idag har mängder av reaktioner framkommit på Ilmar Reepalus förringande av antisemitismen i Malmö. Fred i Mellanöstern har en mycket bra sammafattning här.

Paulina Neuding beskriver briljant på Expressens sida 4 vad det hela handlar om:

När judiska församlingen anordnade en manifestation för fred och ”medlidande med alla civila offer” på Stortorget, möttes man av en våldsam motdemonstration. Först flög en glasflaska genom luften, och när sedan en slangbomb skickades rakt in i den judiska gruppen beslutade polisen att evakuera. Demonstranterna flydde, medan barn sprang efter dem med mobiltelefoner för att rapportera tillbaka in i motdemonstrationen vart ”judarna” var på väg. […]

Därmed ställer den tilltagande antisemitismen i Malmö en fråga på sin spets som inte bara är avgörande för Sverige, utan för en stor del av Europa: Hur slår vi vakt om liberala värderingar i mötet med en stor invandring från en ickeliberal, eller snarare antiliberal del av världen? Ilmar Reepalu har gett sitt svar på den frågan.

Svenska kommitén mot antisemitism har reagerat i ett pressmeddelande och Dilsa Demirbag-Sten har skrivit en debattartikel på Newsmill.

Adam Cwejman, ordförande för LUF, påpekar det viktigaste i en artikel på Newsmill “Tar Sahlin avstånd från Reepalus uttalanden?

Frågan är om detta är framtidens socialdemokrati vi skådar. En socialdemokrati som populistiskt i sin strävan efter att blidka israelkritiker offrar demokratiska principer. Fram till idag använde sig endast populister av kollektivt skuldbeläggande. Socialdemokratin i Malmö anmäler intresse. Vad säger Mona Sahlin om Reepalus uttalande, tar hon tydligt avstånd?

Det som händer i Malmö är att trakasserierna mot judar ökar, och att stadens ordförande vägrar att se denna utveckling. Istället väljer han att skuldbelägga judarna själva för förföljeserna samt likställa deras strävan efter ett eget land med rasism.

Det är antisemitism vi ser, med en ledande socialdemokrats goda minne. Reepalu vet vad han gör, för det är precis som Dick Erixon skriver – Sverige accepterar antisemitism. Reepalu bara flyttar gränsen en liten bit från mainstream, vilket inte gör hans handlande mindre anmärkningsvärt eller skrämmande.

Självklart måste Mona Sahlin ställas till svars. Socialdemokraterna är medskyldiga till judeförföljelserna i Malmö.

Gå med i gruppen på facebook: “Sahlin måste ta avstånd från Reepalu“!

PS: Skandalen ger internationell genklang – Elder of Ziyon skriver: “Really bad antisemitism in Malmo, Sweden“.

PS2: Gunnar Hökmark kräver att Ilmar Reepalu måste be om ursäkt och judiska centralrådet kräver att Ilmar Reepalu tar hoten på allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.