Reepalu eldar på Malmös antisemitism

Idag intervjuas Ilmar Reepalu i Skånskan angående antisemitismen i Malmö. Han lyckas där med att jämföra antisemitism och sionism, samt att göra judarna ansvariga för judehatet i Malmö:

Har du övervägt att offentligt säga att Malmö inte accepterar antisemitism. Eller är det kontroversiellt?
– Vi accepterar varken sionism eller antisemitism. Det är ytterligheter som sätter sig över andra grupper och anser att de är mindre värda. […]

– Jag skulle önska att judiska församlingen tog avstånd från Israels kränkningar av civilbefolkningen i Gaza. I stället väljer man att hålla en demonstration på Stortorget, som kan sända fel signaler.

UNT kommenterar:

Antisemitism betyder hat mot judar och kan ta sig uttryck i diskriminering på olika plan eller i betydligt värre saker.

Sionism betyder strävan att återupprätta det judiska folkets nationella existens i sitt gamla hemland och kan ta sig uttryck i kulturellt och politiskt arbete på många plan. Den kan förenas med alla tänkbara politiska och religiösa uppfattningar i övrigt och strider inte på något sätt mot tanken på en tvåstatslösning Israel/Palestina.

Faktum är att den också är fullt förenlig med tanken på en binationell stat och den förutsätter, lika litet som, andra nationella rörelser, någon diskriminering av andra. Det finns rasister som är judar, men tanken att det judiska folket har rätt till en nationell existens är inte mer rasistisk än andra nationella strävanden. Hur är det möjligt att en person på Reepalus politiska nivå inte klarar av så elementära distinktioner?

UNT är väl naiva – självklart klarar Ilmar Reepalu av skilja mellan antisemitism och sionism. Han vet precis vad han pratar om. Och det han gör är att medvetet elda på de antijudiska stämningar som finns i Malmö.

Ilmar Reepalu får hållas med sina antisemitiska uttalanden – Mona Sahlin reagerar inte. När ska hon ställas till svars?

Anser hon också att judiska församlingen skickar fel signaler när de manifesterar för Israels rätt att existera? Och att de på så sätt är skyldiga till trakasserierna mot dem?

Se även Annika Beijbom, Sakine Madon och Madeleine Sjöstedt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.