Ockupationsmakt?

I DN läser jag att Amnesty kritiserar Israel. (Amnesty har släppt en rapport.) Vad som är intressant är att Israel anses ha ett särskilt ansvar som “ockupationsmakt”. Såvitt jag vet lämnade Israel Gaza 1994 2005.

Visst är det också intressant att Amnesty och DN/TT inte med ett ord nämner Hamas. De som vill införa religiös diktatur och använder alla sina resurser för att föra terrorkrig mot Israel behöver tydligen inte kritiseras. Men de som blir bekämpade ska kritiseras.

Jag tycker absolut att blockaden ska debatteras men när det blir så här ensidigt går det faktiskt inte att ta på allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.