Sudan: ”Förintelsens värderingar bakom klimatavtal”

Jag skrev tidigare om hur diktaturerna förberedde sig för att få cash på klimatkonferensen i Köpenhamn. Där skrev jag bland annat om Sudan, vars regering har ett folkmord på sin CV. Men det gör inget, de får ändå sitta vid FNs fina bord och förhandla om klimatavtal. Nu gick det inte som Sudan ville, från Haaretz:

The Sudanese official, Lumumba Stanislas Dia-ping, who chairs the Group of 77 and China bloc of 130 poor nations, said the pact was “a solution based on values, the very same values in our opinion that funnelled six million people in Europe into furnaces.”

Dia-ping is known for strong statements and declared the draft deal the worst in the history of climate negotiations.

The draft “asked Africa to sign a suicide pact, an incineration pact, in order to maintain the economic dominance of a few countries,” he said.

Countries including Venezuela, Sudan and Tuvalu said they opposed a deal spearheaded on Friday in Copenhagen by the United States, China, India, South Africa and Brazil at the summit. The deal would need unanimous backing to be adopted.

Opponents said the document, which sets a target of limiting global warming to a maximum 2 degree Celsius rise over pre-industrial times and holds out the prospect of $100 billion in annual aid from 2020 for developing nations, was too weak.

The document “is a solution based on the same very values, in our opinion, that channeled six million people in Europe into furnaces,” said Sudan’s Lumumba Stanislaus Di-aping.

Man får gå till utländsk media för att få en verklig bevakning av FNs patetiska cirkus, där hälften av de beslutande medlemmarna är diktaturer. Hälften av medlemmarna är brottslingar och brutala mördare. Men i svenska mediers ögon är de höga ärovördiga diplomater.

Jag gråter inga tårar över att det inte blev något skarpt avtal om pengar till sådana som mördarna i Sudan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.