Alliansen förtroende om sjukförsäkringen störst

PJ Anders Linder skriver idag om regeringens förtroende i sjukförsäkringen:

Under en lång december i sjukförsäkringsdebattens cementblandare har regeringen fått vad den tål. Men tro det eller ej: Oppositionen, som har stått bredvid och hejat på hela tiden, är minst lika illa däran.

Det framgår av en ny undersökning av attityder i sjukförsäkringsfrågan som genomförts av Demoskop på uppdrag av Svenskt Näringsliv (14-17/12). Trots kanonaden i medierna har 31 procent av de tillfrågade stort eller mycket stort förtroende för regeringen när det gäller villkoren för sjukskrivna, medan bara 20 procent har stort eller mycket stort förtroende för de rödgröna. Fler är starkt kritiska mot regeringen än mot oppositionen, men när man summerar opinionsläget klarar sig blocken ungefär lika bra.

Regeringens medelbetyg blir enligt Demoskop 2,58. Oppositionens medelbetyg blir 2,50.

Fantastiska siffror. Kanske är det ändå så att svenska folket ändå ser de positiva effekterna av sjukförsäkringsreformen, trots bristande information och en massiv mediekampan. Lägg till detta oppositionens skamlösa populism med prat om “stupstock”.

Något som behövs är att regeringen informerar mer om vad som faktiskt har hänt. Trots att jag är en politisk nörd har jag mycket dålig koll på reformen och vad den innebär (som med så många reformer alliansen genomfört).

En viktig del av reformen som jag förstår är att förtidspension inte alltid är en ändstation utan att man då och då måste söka jobb under ett par månader, för att sedan gå tillbaka till sjukskrivning om detta inte funkar. För mig låter det alldeles utmärkt. Se Christina Husmark-Persson på Newsmill. Eller denna artikel: Alliansens sjukförsäkring hade varit bättre för min pappa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.