2922 nätter av terror

Nu skrivs mängder med texter om Gazakriget, eftersom det är ett år sedan kriget ägde rum. Som vanligt glömmer svenska medier och krönikörer fullständigt bort vad det var som orsakade kriget – Hamas strävan att utrota Israel och istället för en demokratisk stat upprätta en religiös diktatur.

Till exempel riktar nu bland annat Diakonia skarp kritik mot Israel för att man inte lättar på sin blockad mot Gaza. TT trumpetade ut detta budskap om att återuppbyggnaden av Gaza kommer ta 500 år. Men biståndsorganisationerna borde tänka ett varv till. Återuppbyggnaden av Gaza kommer ta 5000 år eller längre med Hamas vid makten – eftersom de inte värderar människoliv.

För de som vill se bortom medierna och NGOernas politisk korrekta och demokratifientliga värld finns nu sajten 2922 sömnlösa nätter. I 2922 nätter stod Israel ut med raketbeskjutning av sitt territorium och sina medborgare.

På sajten finns kortfattad info om det mesta som rör Gazakonflikten. Bland annat finns här lite info om Sderot:

Staden Sderot, 10 km från Gazagränsen, har varit mest utsatt för raketterrorn. Över 4000 raketer har träffat staden som lett till tiotals döda och hundratals sårade. Flera hundra av raketerna är samlade i ett raket-“museum” och ger en grotesk bild av stadsbornas verklighet. Stämningen är spänd och deprimerad. En del av frustrationen riktar invånarna mot Israels regering som de anser att inte gör tillräcklig för att få ett slut på denna plåga

2922 nätter är en mycket bra sajt. Se även vad SvDs ledarblogg skriver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.